Verkkolaskulaki 2020 – Mitä yrittäjän tulee tietää uudistuksesta?

Verkkolaskulaki 2020 – Mitä yrittäjän tulee tietää uudistuksesta?


Uusi verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4.2020. Uusi laki on osa EU:n verkkolaskudirektiiviä, jonka tarkoitus on yhdenmukaistaa kaupankäyntiä ja kannustaa yrityksiä siirtymään paperilaskutuksesta sähköiseen laskutukseen.

Julkaistu 04.03.2020

Verkkolaskulaki tarkoittaa käytännössä sitä, että huhtikuusta eteenpäin yrityksellä on oikeus saada lasku sähköisessä muodossa toiselta yritykseltä.

Säädös koskee kaikkia yrityksiä, joiden liikevaihto ylittää 10 000 euroa. Uudistus ei koske yrityksiä, jotka harjoittavat ainoastaan B2C- kaupankäyntiä ja yksityishenkilöitä.

Suomen valtio ja julkishallinnon yritykset ovat taas vastaanottaneet verkkolaskuja viime vuodesta lähtien.

Verkkolaskutus on kustannustehokas laskutustapa


Tilitoimisto Pulkkisen toimitusjohtaja Mika Pulkkinen näkee uuden verkkolaskutuslain pelkästään hyvänä asiana. Se on kustannustehokas laskutustapa, joka vapauttaa lisää aikaa liiketoiminnan ydinosaamiseen.

— Paperilaskujen käsittely vie meiltä aikaa ja rahaa. Siksi toivommekin, että mahdollisimman moni yritys siirtyisi sähköiseen laskutukseen, Mika toivoo.

Kirjepostituksen hinta on noussut tasaiseen tahtiin samalla, kun postitoimituksissa on ilmennyt viiveitä. Postin viivästyminen on aiheuttanut ikäviä yllätyksiä yrittäjille, kun lasku on saapunut vasta eräpäivän jälkeen tai maksuaikaa on enää muutama päivä.

Verkkolaskutus mahdollistaa laskujen nopean ja varman toimituksen asiakkaille. Tilitoimisto Pulkkisen tarjoamassa taloushallintojärjestelmä Procountorissa verkkolasku saapuu jo saman päivän aikana lähetyksestä.

Verkkolaskutuksen avulla yritykset välttyvät huijauslaskuilta, joita lähetetään sähköposteihin tai kirjepostina.

Miten verkkolaskutus otetaan käyttöön?


Mika muistuttaa, ettei sähköpostitse lähetetty lasku ole sama asia kuin verkkolasku.

— Sähköpostiin PDF-tiedostona lähetetty lasku ei ole sama asia kuin verkkolasku. Verkkolasku tarkoittaa sitä, että lasku lähetetään sähköisesti laskutusohjelmasta toisen yrityksen laskutusohjelmaan, jossa laskun saa auki, Mika selventää.

Jos yritys ei saa verkkolaskua toimittajayritykseltä, yrityksellä on oikeus jättää lasku maksamatta. Jatkossa ilman verkkolaskutusjärjestelmää myyntisaatavien kotiuttaminen hankaloituu ja viivästyy.

Tilitoimistoilla on yleensä tarjota verkkolaskutukseen siirtyville yrityksille ja yrittäjille laskutusohjelmisto. Tilitoimisto Pulkkinen tarjoaa verkkolaskutukseen siirtyville asiakkailleen taloushallintojärjestelmä Procountoria, jolla hoidetaan yrityksen koko taloushallinto sähköisesti.

— Voidakseen lähettää verkkolaskuja, yrityksen on käytettävä luotettavan ohjelmistotoimittajan laskutusohjelmaa tai taloushallintojärjestelmää, Mika opastaa.

Lisäksi sähköisen laskutuksen onnistumiseen tarvitaan verkkolaskuoperaattori, joka välittää sähköisen laskun haluttuun verkkolaskutusosoitteeseen.

Ohjelmistotoimittaja huolehtii laskutusjärjestelmän ja operaattorin asentamisesta ja toimivuudesta, joten yrittäjän ei tarvitse murehtia osaako varmasti tehdä kaiken oikein.

Jos Tilitoimisto Pulkkisen asiakkaalla on entuudestaan käytössä Procountor, hänen ei tarvitse reagoida verkkolakiuudistukseen juuri mitenkään, vaan kaikki muutokset tapahtuvat automaattisesti.

– Yrittäjän on ainoastaan ilmoitettava toimittaville yrityksille vastaanottavansa tästä lähtien verkkolaskuja ja myyntilaskun lähettämistä varten yrityksen on kysyttävä vastaanottajalta verkkolaskuosoite, Mika kertoo.

Tilitoimisto Pulkkisen asiakkaista puolet ovat jo siirtyneet verkkolaskutukseen. Yrityksiä ja yrittäjiä siirtyy entistä enemmän sähköisen laskutuksen piiriin.

Ota sinäkin viimeistään nyt haltuun verkkolaskutus ja sen tuomat hyvät puolet!

Yhteenveto uudesta verkkolaskulaista


  • Verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4.2020
  • Koskee kaikkia yrityksiä, joiden liikevaihto ylittää 10 000 euroa.
  • Yrityksellä on oikeus saada pyynnöstä verkkolasku toiselta yritykseltä.
  • Jos yritys ei saa verkkolaskua toimittajayritykseltä, yrityksellä on oikeus jättää lasku maksamatta.
  • On kustannustehokas laskutustapa, joka vapauttaa lisää aikaa liiketoiminnan ydinosaamiseen.
  • Verkkolaskutuksen käyttöönottoon tarvitset laskutusohjelman ja verkkolaskuoperaattorin.

Jaa verkostollesi
Etsitkö hyvää tilitoimistoa?


Jos tilitoimiston valinta on ajankohtainen asia, voimme auttaa
sinua useammalla tavalla. Valitse alta sinulle sopivin tapa.

Jätä tarjouspyyntö


Jätä meille tarjouspyyntö ja otamme sinuun yhteyttä. Jutellaan sen jälkeen lisää turhia jäykistelemättä ja suunnitellaan yhdessä paras kokonaisratkaisu yrityksesi taloushallintoa varten.

Jätä tarjouspyyntö

Käytä tarjouslaskuria


Täytä oheinen lomake, niin saat välittömästi suuntaa antavan kustannusarvion palveluidemme kuukausi- ja vuosikuluista yrityksellesi.

Täytä lomake
Soita tai laita viesti!


Arvostatko henkilökohtaista kontaktia? Mikan kanssa on helppo jutella, rennon asiallisesti!

010 666 2701
mika(at)tilitoimistopulkkinen.fi
WhatsApp 050 567 9530