Yrityksen perustaminen jouhevasti


Yrityksen perustaminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Ennen yritystoiminnan alkua on kuitenkin otettava huomioon erilaiset lakisääteiset velvollisuudet.

Ennen kuin lähdet pää kolmantena jalkana rekisteröimään uutta yritystä kaupparekisteriin, jalosta ja suunnittele liikeideasi mahdollisimman pitkälle ja huolellisesti.
Mieti onko yritystoiminta kannattavaa ja onko sinulla itsellä valmiuksia yrittämiseen. Näin vältyt mahdollisilta ongelmilta ja yrityksen perustaminen on ihan oikeassa elämässäkin jouhevaa.

Hoida rahoitus kuntoon, jotta yrityksesi selviää kriittisestä alkutaipaleesta siihen hetkeen, kun kassavirtasi muuttuu keväiseksi joeksi jäiden murtuessa.

Teimme sinulle elämääsi helpottamaan muistilistan tärkeimmistä asioista, jotka sinun tulee tehdä yritystä perustettaessa.

Muistilista yrityksen perustamisen tärkeimmistä vaiheista
Nousevatko hikikarpalot otsalle?


Saat meiltä apua ja kokenutta asiantuntijapalvelua yrityksen perustamiseen. Olemme tarvittaessa tukenasi ja auttavana kätenä koko prosessin ajan.

Autamme myös yhtiöjärjestyksen laatimisessa.

Yrityksen perustamisen jälkeen voimme jatkossakin toimia tarvittaessa yrityksesi sparraajana ja hoitaa yrityksesi taloushallinnon tehtävät.

Jo toimintansa aloittaneita ja vakiinnuttaneita yrityksiä autamme esimerkiksi yritysmuodon vaihdoksissa.

Lue eteenpäin ja löydät hyödyllistä tietoa yhtiöjärjestyksestä ja eri yritysmuodoista.

Laske kilpailukykyinen hinta taloushallinnollesi!

Siirry laskuriin


Yhtiöjärjestys


Yhtiöjärjestys on osakeyhtiötä perustettaessa yksi pakollisista asiakirjoista. Sen avulla osakeyhtiö voidaan perustaa ja rekisteröidä kaupparekisteriin. Yhtiöjärjestyksen vähimmäissisältö on säädetty osakeyhtiölaissa.

Osakeyhtiön yhtiöjärjestyksestä pitää tulla ilmi osakeyhtiön toiminimi, kotipaikka, toimiala sekä noudatettavat säännöt. Lisäksi asiakirjassa määrätään mm. yhtiön osakepääoma, osakkeiden nimellisarvo ja hallituksen jäsenten määrä.

Joskus yhtiöjärjestyksen muuttaminen on tarpeellista. Yhtiöjärjestyksen voi muuttaa esimerkiksi silloin, kun halutaan räätälöidä yhtiöjärjestys omaan yritystoimintaan paremmin sopivaksi.

Yhtiöjärjestyksen muutoksesta päätetään yhtiökokouksessa. Yhtiöjärjestyksen muutos ilmoitetaan kaupparekisteriin ja muutoksen ilmoittamisen voi halutessaan ulkoistaa. Uutta yhtiöjärjestystä ei saa kuitenkaan panna täytäntöön ennen rekisteröintiä.


"
Yhtiöjärjestyksen voi muuttaa esimerkiksi silloin, kun halutaan räätälöidä yhtiöjärjestys omaan yritystoimintaan paremmin sopivaksi.Arvasit jo varmaan, että jouhevana ja nokkelana tilitoimistona me hoidamme yhtiöjärjestyksen laatimiset, ilmoitukset ja muutokset puolestasi.

Yritysmuodot


Yritysmuodon valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa ennen yrityksen rekisteröimistä.
Yritysmuodon valinta vaikuttaa yrityksen perustamiskuluihin, kirjanpidollisiin velvollisuuksiin, yhtiön päätöksentekoon ja toiminnan lopettamisen helppouteen.

Valittavana on viisi yritysmuotoa:Lisäksi tänä päivänä niin sanottu kevytyrittäjyys eli laskutuspalvelun kautta toimivan yritystoiminta on yleistynyt. Mutta jos kevytyrittäjyys kiinnostaa, niin tuskinpa seikkailisit tilitoimiston sivuilla.

Suosituimmat yritysmuodot ovat toiminimi ja osakeyhtiö.

Toiminimi on helpoin ja kevyin yritysmuoto. Se on hyvä valinta niin sanotulle yhden miehen yritykselle, joka aikoo myös sellaisena pysyä. Yritystä ei ole siis perustamassa useampaa henkilöä eikä tarkoitus ole heti välittömästi löytää yritykselle uusia osakkaita.

Jos toiminimen liiketoiminta kuitenkin kasvaa merkittävästi, on yhtiömuodon muutos osakeyhtiöksi järkevää. Muuten toiminimen verotus käy ankaraksi ja toiminnan riskit kasvavat."
Suosituimmat yritysmuodot ovat toiminimi ja osakeyhtiö.


Jos tavoitteena on kasvu tai yritystä on perustamassa useampi henkilö, osakeyhtiö on hyvä valinta. Näin yrittäjien riskit pienenevät ja yritys taipuu paremmin kasvuun.

Jotta osaat valita oikean yritysmuodon, mieti:
Voimme yhdessä miettiä yrityksellesi sopivaa yritysmuotoa, jotta sinun ei tarvitse painia asian kanssa yksin. Taloushallinnon ammattilaiset löytävät kyllä sopivan yritysmuodon firmallesi.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Mitkä palveluistamme kiinnostavat sinua erityisesti? Ota yhteyttä tai pyydä tarjous. Vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Ota yhteyttä Pyydä tarjous