Taloushallinto sujuvaksi turhia jäykistelemättä


Yrityksen taloushallinto sisältää monia tärkeitä asioita kuten kirjanpito, tilinpäätös, laskutus, laskujen maksu, tilausten lähetys, palkanlaskenta, työnantaja- ja veroilmoitusten laadinta. Ja paljon muuta. Sanalla sanoen paljon työtä.
Voit helpottaa oloasi siirtämällä taloushallinnon työt ja niihin käyttämäsi ajan taitavalle taloushallinnon asiantuntijalle.
Kun käytössäsi ovat tilitoimistomme monipuoliset taloushallintopalvelut, saat itsellesi enemmän aikaa kehittää liiketoimintaasi. Voit ottaa hiukan rennommin.

Alta löydät hyödyllistä tietoa siitä, mitä eri asioita ja työvaiheita yrityksesi taloushallinto sisältää. Sitä ennen annamme nopean vinkin koskien yrityksesi sähköistä taloushallintoa.

Entä jos siirtyisit sähköiseen taloushallintoon?


Voimme hoitaa yrityksesi tyypilliset taloushallinnon asiat liiketoimintasi ehdoilla joustavasti ja tehokkaasti, joko nykyaikaisen sähköisesti tai perinteisin menetelmin kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Jos olet sitä koulukuntaa, että ennen kaikki oli mielestäsi paremmin, se sopii meille. Turha tässä on liikaa jäykistellä tai päteä.

Vinkkinä kuitenkin semmoinen juttu, että sähköinen taloushallinto tarkoittaa yrityksesi taloushallinnon tehostettua hoitamista sähköisten työvälineiden avulla. Se tehostaa huomattavasti yrityksesi toimintoja ja laskee kustannuksia, myös tilitoimiston sinulta laskuttamia kustannuksia.

Voit luoda verkkolaskuja, hoitaa palkanlaskennan sähköisesti, automatisoida kirjanpidon ja selkeyttää raportointia.

Sähköisen taloushallinnon avulla voit seurata helposti yrityksesi taloutta myös itse. Ja me voimme tilitoimistonasi keskittyä rutiinien sijasta enemmän yrityksesi taloushallinnon konsultointiin ja neuvontaan.

Suosittelemme käyttöösi Procountorin sähköistä taloushallinnon ohjelmistoa. Ja palvelemme ja toimitamme taloushallinnon raportit tarvittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi.

Mutta kuten lupasimme, seuraavaksi tietoa siitä, mistä eri asioista yrityksesi taloushallinto koostuu.

Laske kilpailukykyinen hinta taloushallinnollesi!

Siirry laskuriin


Kirjanpito


Yrityksen taloushallinto koostuu useasta osatekijästä ja niistä aivan ensimmäinen ja perustavanlaatuinen juttu on kirjanpito.

Kirjanpito tuottaa tarvittavat laskelmat ja raportit yrityksen tuotoista, kuluista, omaisuudesta ja veloista yrityksen omistajille ja viranomaisille.

Laadimme kuukausittain luotettavan kirjanpidon alv-velvollisille asiakkaille ja muille sopimuksen mukaan viranomaisten määräaikoja noudattaen.

Toimitamme sinulle kirjanpitoraportit joka kuukausi. Sinun ei tarvitse murehtia raportoinnista, vaan voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen!"
Sinun ei tarvitse murehtia raportoinnista, vaan voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen!


Kirjanpito on lakisääteistä. Se on siis vakava asia, mutta ei ollenkaan tylsää! Kirjanpito nimittäin tuottaa ajantasaista, luotettavaa tietoa päätöksentekoon ja yrityksen johtamista varten. Tuottamalla tätä tietoa autamme asiakkaitamme. Siksi haluamme ylittää hyvän kirjanpidon riman kirkkaasti.

Lue myös asiakastarinamme hyvän kirjanpitäjän merkityksestä yritykselle.

eTasku-sovelluksella kuitit talteen


Mikäli kirjanpitosi hoituu perinteisin menetelmin, voimme helpottaa paperirumbaa eTasku-sovelluksen avulla! eTaskulla voit toimittaa näppärästi kuitit, dokumentit ja matkalaskut sähköisesti kirjanpitäjällesi.

Kun kuitista nappaa sovellukseen kuvan heti, ei tarvitse jälkeenpäin metsästää ryppyisiä kuitteja takin taskuista! Sovelluksen avulla kaikki materiaali on asiakkaan ja kirjanpitäjän saatavilla sähköisesti yhdestä paikasta.

eTaskua voit testata maksutta 30 päivän ajan. Kysy meiltä lisää!

Tilinpäätös


Tilinpäätös on tilikaudelta tehtävä laskelma, joka selvittää yrityksen tuloksen ja varallisuusaseman. Lain mukaan jokaisen kirjanpitovelvollisen on laadittava tilinpäätös.

Osana yrityksesi taloushallintoa voit jättää yrityksen tilinpäätöksen ja kausiveroilmoitusten teon meille, jolloin sinun ei tarvitse repiä hiuksiasi hankalalta tuntuvissa laskelmissa. Voimme toimittaa puolestasi myös tilinpäätöstiedot ja kausiveroilmoituksen verottajalle!

Tuloslaskelma


Yrityksen tuloslaskelma selvittää ja erittelee tilikauden tulot eli tuotot ja tilikauden menot eli kulut. Tuloslaskelmassa on tilikauden tulos, joko voitto tai tappio.

Tuloslaskelma on erittäin hyödyllinen raportti, mutta se ei kerro kaikkea. Kannattaa kiinnittää huomiota myös taseeseen, koska taseesta käy selville yrityksen varallisuustilanne.

Kiireisenä yrittäjänä et välttämättä ehdi keskittyä tuloslaskelman ja taseen kaikkiin yksityiskohtiin.

Tilitoimiston tehtävä on hoitaa tuloslaskelman ja taseen rutiinityöt ja tarvittaessa auttaa johtopäätösten tekemisessä eli kiinnittää huomiosi yrityksen talouden tärkeisiin asioihin. Me autamme sinua ymmärtämään tuloslaskelmaa ja tasetta paremmin, jotta olet jatkuvasti tietoinen yrityksesi taloustilanteesta.

Tase


Tase on yrityksen taloudellisen tilan arvioimiseen käytetty raportti. Tase kertoo yrityksen varallisuuden, velat ja oman pääoman tiettynä ajankohtana, yleensä tilikauden viimeisenä päivänä.

Taseen ymmärtäminen tuntuu usein hankalalta, vaikka periaatteessa kyse on yksinkertaisesta asiasta.

Taseessa on kaksi puolta. Vastaavaa-puoli listaa yrityksen varallisuuden. Vastattavaa-puoli listaa sen, millä eri tavoilla yrityksen varallisuus on rahoitettu. Kummankin puoliskon loppusummat ovat yhtä suuret ja siitä siis nimi tase.

Vastaavaa ovat esimerkiksi yrityksesi aineettomat ja aineelliset hyödykkeet, sijoitukset, vaihto-omaisuus, saamiset, rahoitusarvopaperit, yrityksen tilillä olevat rahat ja pankkisaamiset."
Tilitoimiston tehtävä on hoitaa tuloslaskelman ja taseen rutiinityöt


Vastattavaa ovat oma pääoma, vieras pääoma ja varaukset. Vastattavaa kertoo rahan lähteet eli sen, onko yrityksesi omaisuus omaasi, lainaa tai velkaa.

Aukeniko yhtään? Jos ei, niin ei se niin vakavaa ole, turha jäykistellä. Tilitoimiston tehtävä on hoitaa tuloslaskelman ja taseen rutiinityöt ja tarvittaessa auttaa johtopäätösten tekemisessä eli kiinnittää huomiosi yrityksen talouden tärkeisiin asioihin. Me autamme!

Laskutuspalvelu ja reskontra


Tarjoamme yrityksellesi tehokkaat laskutuspalvelut ja ylläpidämme yrityksesi reskontraa. Kirjaamme tapahtumat reskontraan, viemme ne kirjanpitoon ja valvomme saatavien ja maksujen suoritusta.

Mitä jos ulkoistaisit reskontran?


Reskontran tarkoitus on seurata sekä yrityksesi laskujen maksua että erääntymisiä. Taloushallinnossa osto- ja myyntireskontran tehtävät on yleensä erotettu toisistaan.

Myyntireskontran tarkoitus on huolehtia asiakaslaskujen maksuista ja perinnästä. Ostoreskontra taas varmistaa, että toimittajalaskut ja -maksut menevät ajoissa hyväksyntään ja sen jälkeen maksuun.

Voit hoitaa yrityksesi laskutuksen itse tai vaihtoehtoisesti hankkia laskutuspalvelut ja reskontran tilitoimistoltasi. Ihan riippuen siitä, mihin haluat aikasi käyttää. Me haluamme käyttää aikaa reskontraan ja jopa juuri sinun reskontraan.

Sinulle sen sijaan suosittelemme esimerkiksi pitkiä lounaita, ulkoilua tai ihan vain sohvalla makoilua. Ota yhteyttä ja sitten iisisti!

Yritysneuvonta


Yritysneuvonta antaa laajemman näkökulman yritystoimintasi tarkastelemiseen, vaikka päätökset toki kannattaa perustaa hyvän taloushallinnon tuottamaan luotettavaan tietoon.

Oletpa aloittava yrittäjä tai jo kokenut kehäkettu, tilitoimisto voi auttaa, neuvoa ja opastaa yritystäsi monissa muissakin kuin pelkästään taloudellisissa asioissa. Meiltä saa kysyä yritykseen liittyviä asioita turhia jännittämättä.

Saat apua yrityksen perustamiseen, konsultointia yhtiöoikeudellisissa asioissa, kaupparekisteriasioissa tai yhtiömuodon muutoksissa.

Tunnet itse oman yrityksesi parhaiten, mutta taloudestasi perillä oleva tilitoimisto voi myös olla hyödyllinen sparraaja.

Meiltä saat joustavasti neuvoja, jos sinua mietityttää yrityksen perustaminen, osakeyhtiön perustaminen, yhtiömuodon valinta, yhtiömuodon muutos, yhtiösopimukset tai yhtiöjärjestyksen päivitys.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Mitkä palveluistamme kiinnostavat sinua erityisesti? Ota yhteyttä tai pyydä tarjous. Vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Ota yhteyttä Pyydä tarjous