Yhdestä ravintolasta tuli kolme – Rojo Fuego kasvaa hallitusti

Yhdestä ravintolasta tuli kolme – Rojo Fuego kasvaa hallitusti


Neljä vuotta sitten Rojo Fuegon toimitusjohtajana aloittanut Henna Somero on muutamassa vuodessa saanut yhtiökumppaneidensa kanssa kokea paljon: Oman ravintolan perustamisen jälkeen Somerosta tuli nopeassa tahdissa kolmen ravintolan omistaja yrityskauppojen myötä.

Julkaistu 15.12.2021

Rojo Fuegon tarinan ensimmäiset sivut kirjoitettiin, kun Kokkolan Isokadulla avattiin ravintola Roja Kitchen & Wine Room.

Ravintola tarjosi erilaisen konseptin kaupungin muihin ravintoloihin verrattuna ja löysi heti asiakkaansa.

– Ensin tarkoitus oli vain perustaa erilainen, välimerenhenkinen ravintola Kokkolaan. Roja otettiin hyvin vastaan ja aika nopeasti tuli sitten ajankohtaiseksi laajentaa Rojo Fuegon toimintaa, toimitusjohtaja Henna Somero kertoo.

Kasvua yrityskaupoilla


2018 Rojo Fuego osti Kokkolan vanhassa kaupungissa (Neristan) sijaitsevan ravintola Villa Skogmanin toiminnan. Villa Skogmanin konseptia muutettiin, nimeksi vaihtui Nera Steakhouse, joka keskittyy liharuokiin. Roja Kitchen & Wine Room ja Nera Steakhouse muodostavat nyt toisiaan täydentävän kaksikon.

Kun Rojo Fuego laajentui seuraavan kerran, katseet suunnattiin kotikaupungin rajojen ulkopuolelle: Saariselällä toimiva ravintola Petronella siirtyi kokkolalaisyrittäjien alaisuuteen.

– Siellä oli valmis toimiva konsepti. Omistajista Esa ja Anne-Mari Mehtajärvellä oli ennestään hyvät kontaktit Saariselälle. Esa omisti jo osan Petronellasta, joten tilaisuuden tullen oli luontevaa laajentaa yhtiön toimintaa ostamalla ravintola kokonaan Rojo Fuegolle, Somero sanoo.

Itsenäinen tilitoimisto – asiakaslähtöisempi palvelu


Vuonna 2020 kolmen ravintolan toimintaa pyörittävän osakeyhtiö Rojo Fuegon liikevaihto oli noin 1,7 miljoonaa euroa. Ilman koronaa lukema olisi varmasti vielä suurempi.

Rojo Fuegon toiminta on kasvanut nopeasti, mutta samaan aikaan myös pandemia on asettanut toiminnalle lyhyellä varoitusajalla tapahtuvia rajoituksia. Tämä yhdistelmä on tarkoittanut myös taloushallinnon osalta yhtiölle kovia vaatimuksia ja nopeaa reagointia alati muuttuviin tilanteisiin.

Taloushallinnon osalta vuonna 2017 perustettu Rojo Fuego on ollut Tilitoimisto Pulkkisen asiakas alusta saakka.

– Asiakkaan näkökulmasta kaikki on toiminut erinomaisesti. Tilitoimisto Pulkkinen on aina tavoitettavissa, palvelu on henkilökohtaista ja heiltä uskaltaa aina kysellä pienissäkin asioissa apua, Henna Somero toteaa.


"
Asiakkaan näkökulmasta kaikki on toiminut erinomaisesti. Tilitoimisto Pulkkinen on aina tavoitettavissa, palvelu on henkilökohtaista ja heiltä uskaltaa aina kysellä pienissäkin asioissa apu.Uudet asetukset nostavat taloushallinnon vaatimustasoa


Taloushallintoalan vaatimukset tiukentuvat jatkuvasti, kun joko Patentti- ja rekisterihallitukselta, EU-direktiiveistä, kansainvälisistä tilintarkastusstandardeista tai muista lähteistä tulee uusia asetuksia. Tilitoimisto on yksi kulmakivistä miljoonaluokan liiketoiminnalla operoivien yritysten arjessa.

Pienemmillä tilitoimistoilla saattaa olla resurssipulan takia vaikeuksia vastata jatkuvasti lisääntyviin vaatimuksiin. Ja samaan aikaan yhä useampi tilitoimisto ostetaan osaksi valtakunnallisia ketjuja – henkilökohtaisen palvelun kustannuksella.

Tilitoimisto Pulkkiselle itsenäisyys, asiakaslähtöisyys ja henkilökohtainen palvelu ovat kunnia-asioita. Kymmenen koulutetun työntekijän toimisto pystyy sopeutumaan uusiin tilanteisiin – resurssit ovat kunnossa niin henkilökunnan osaamisen kuin kapasiteetin osalta.

Tilitoimisto Pulkkinen on taloushallinto-ohjelmisto Procountorin platina-partneri. Procountorin avulla yritykset kuten Rojo Fuego voivat yhdessä tilitoimiston kanssa hoitaa esimerkiksi myyntilaskutuksen, ostolaskujen käsittelyn, reskontran, palkanlaskennan, kirjanpidon, yrityksen talouden seurannan ja sähköisen arkistoinnin.

– Käytämme Procountoria ja se on toiminut hyvin. Maksan ja hyväksyn laskut itse. Muuten taloushallinnon asiat ovat aika pitkälti ulkoistettu tilitoimistolle, toimitusjohtaja Somero sanoo.


"
Käytämme Procountoria ja se on toiminut hyvin. Maksan ja hyväksyn laskut itse. Muuten taloushallinnon asiat ovat aika pitkälti ulkoistettu tilitoimistolle.Kohti parempaa


Pandemia on ollut ravintola-alalla jatkuvasti esillä viime vuosina. Rojo Fuegon toimitusjohtaja Henna Somero korostaa, että yhtiö on selvinnyt vaikeasta tilanteesta suhteellisen vähällä.

– Meitä on auttanut se, että toiminta lähti hyvin käyntiin ennen pandemiaa, yrityksen taloushallinto on toiminut alusta saakka ja meillä oli yrityksen kassa kunnossa. Sen ansiosta olemme selvinneet kriisiaikojen yli. Nyt on toki se pelivara käytetty, Somero toteaa.

Somero toivoo monen muun ravintola-alan yrittäjän tavoin, että maksavat asiakkaat löytävät takaisin pikkujoulukauden kynnyksellä. Marras- ja joulukuu ovat Rojan ja Neran toiminnassa kesän ohella tärkeimmät kuukaudet. Saariselän Petronella-ravintola on kiinni kesällä ja vilkkaimmat kuukaudet ajoittuvat luonnollisesti samaan aikaan kuin talviurheilukausi.

– Me olemme loppujen lopuksi pärjänneet jopa yllättävän hyvin, rajoitukset eivät ole vaikuttaneet yhtä rajusti meidän tyyppisiin ravintoloihin kuin baareihin, pubeihin ja lounasravintoloihin.

Jaa verkostollesi