Tilitoimiston vaihto on helpoimmillaan vain yhden puhelun päässä. ”Me hoidamme tilitoimiston vaihtoon liittyvät asiat asiakkaan puolesta”, Mika vakuuttaa.
Tilitoimiston vaihto on helpoimmillaan vain yhden puhelun päässä. ”Me hoidamme tilitoimiston vaihtoon liittyvät asiat asiakkaan puolesta”, Mika vakuuttaa.

Näin näppärästi tilitoimiston vaihto onnistuu


Toimiva tilitoimistosuhde helpottaa yrityksesi arkea. Mikäli olet ajatuksen tasolla jo vaihtamassa tilitoimistoa, tässä sinulle muutama konkreettinen vinkki vaihtoprosessia vauhdittamaan.

Julkaistu 29.05.2023

Tilitoimiston vaihtaminen on yksinkertainen prosessi ja asiakkaan ei tarvitse käytännössä tehdä muuta kuin olla uuteen tilitoimistoon yhteydessä.

— Jos asiakas haluaa vaihtaa tilitoimistoa, me kyllä kerromme, miten vaihtoprosessi etenee. Mikäli asiakas ei halua olla enää vanhaan tilitoimistoon yhteydessä, hoituu sekin valtakirjalla asiakkaan puolesta, kertoo Mika Tilitoimisto Pulkkiselta.


Vaihto onnistuu myös taloushallinnon ohjelmasta toiseen


Tilitoimiston vaihtaminen on todella helppoa erityisesti silloin, jos käytössä on sama ohjelmisto.

— Käytännössä tuolloin vaihtuu ainoastaan käyttäjätunnukset, Mika Pulkkinen kertoo.

Eri taloushallinnon ohjelma ei myöskään ole este.

— Siinä tapauksessa vanhasta ohjelmistosta otetaan kaikki tiedot ulos ja luetaan sisään uuteen taloushallinnon ohjelmaan, Mika jatkaa.

Suuntaa antavan arvion yrityksesi taloushallinnolle voit laskea näppärästi Tilitoimisto Pulkkisen kustannuslaskurista.

Voiko tilitoimistoa vaihtaa kesken tilikauden?


Kyllä voi.

— Uuden tilitoimiston täytyy ainoastaan hieman perehtyä siihen, mitä edellinen kirjanpitäjä on tehnyt. Vaihto onnistuu kuitenkin mainiosti myös kesken tilikauden, Mika Pulkkinen vakuuttaa.

Sopimuksessa nykyisen tilitoimiston kanssa saattaa olla 1–3 kuukauden irtisanomisaika, mutta usein myös tuosta ajasta voi neuvotella.

Viisi vinkkiä tilitoimiston vaihtoon


  • Mieti, millaista tilitoimistoa kaipaat ja millaiset ovat yrityksesi tarpeet.
  • Etsi tarpeisiisi sopiva tilitoimisto. Lue arvosteluja ja pyydä suosituksia muilta yrittäjiltä, liikekumppaneilta tai ystäviltä. Sovi tapaaminen potentiaalisen tilitoimiston kanssa.
  • Kerro uudelle tilitoimistolle tilanteestasi ja tarpeistasi. He opastavat käytännön asioissa ja antavat tarjouksen taloushallinnon palveluista.
  • Tunnustele, millainen fiilis sinulle jäi kohtaamisesta uuden tilitoimiston kanssa. Kohtasivatko kemiat? Hyvä ja joustava yhteistyö on tärkeää, jotta yrityksesi asiat hoituvat jatkossa helposti.
  • Kun olet tehnyt päätöksen vaihtaa tilitoimistoa, ilmoita siitä nykyiselle tilitoimistolle ja huolehdi, että uusi tilitoimisto huolehtii käytännön asioista ja tiedostojen siirtymisestä vanhan ja uuden tilitoimiston välillä.


Kiinnostuitko?


Ota yhteyttä, sovitaan tapaaminen ja katsotaan, millainen fiilis sinulle tulee Tilitoimisto Pulkkisesta. Olisimmeko yrityksellesi sopiva taloushallinnon kumppani?

Jaa verkostollesi
Etsitkö hyvää tilitoimistoa?


Jos tilitoimiston valinta on ajankohtainen asia, voimme auttaa
sinua useammalla tavalla. Valitse alta sinulle sopivin tapa.

Jätä tarjouspyyntö


Jätä meille tarjouspyyntö ja otamme sinuun yhteyttä. Jutellaan sen jälkeen lisää turhia jäykistelemättä ja suunnitellaan yhdessä paras kokonaisratkaisu yrityksesi taloushallintoa varten.

Jätä tarjouspyyntö

Käytä tarjouslaskuria


Täytä oheinen lomake, niin saat välittömästi suuntaa antavan kustannusarvion palveluidemme kuukausi- ja vuosikuluista yrityksellesi.

Täytä lomake
Soita tai laita viesti!


Arvostatko henkilökohtaista kontaktia? Mikan kanssa on helppo jutella, rennon asiallisesti!

010 666 2701
mika(at)tilitoimistopulkkinen.fi
WhatsApp 050 567 9530