Työntekijän ay-jäsenmaksu kuuluu henkilökohtaisten maksujen piiriin, joten työnantaja ei ole velvollinen hoitamaan työntekijän ay-jäsenmaksuja.
Työntekijän ay-jäsenmaksu kuuluu henkilökohtaisten maksujen piiriin, joten työnantaja ei ole velvollinen hoitamaan työntekijän ay-jäsenmaksuja.

Työnantaja ei ole velvollinen hoitamaan työntekijän ay-jäsenmaksuja


Suomen Yrittäjien suosituksen mukaan työnantajaliittoihin kuulumattomien yritysten ei tarvitse hoitaa työntekijöiden ay-jäsenmaksujen perintää ja tilittämistä. Ammattiyhdistysten jäsenmaksut kuuluvat muiden laskujen tavoin työntekijän henkilökohtaisten maksujen piiriin.

Julkaistu 05.04.2024

Mikäli työnantaja ja työntekijä ovat sopineet keskenään ay-jäsenmaksujen maksamisesta, voi työnantaja irtisanoa tilitystä koskevan sopimuksen, jolloin työntekijä suorittaa ammattiliiton jäsenmaksun jatkossa itse. Tässä tapauksessa työntekijälle tulee antaa aikaa asian järjestämiseksi ennen kuin työnantaja lopettaa jäsenmaksujen tilittämisen. Käytännön muuttumisesta on hyvä ilmoittaa myös työntekijäliitolle.

Työnantajan on noudatettava yleissitovan työehtosopimuksen määräyksiä, vaikka ei kuuluisikaan työehtosopimuksen tehneeseen työnantajaliittoon. Työehtosopimusten yleissitovuus ei kuitenkaan ulotu ay-jäsenmaksujen perintään ja tilitykseen.

Lue lisää Suomen Yrittäjien sivuilta

Jaa verkostollesi
Etsitkö hyvää tilitoimistoa?


Jos tilitoimiston valinta on ajankohtainen asia, voimme auttaa
sinua useammalla tavalla. Valitse alta sinulle sopivin tapa.

Jätä tarjouspyyntö


Jätä meille tarjouspyyntö ja otamme sinuun yhteyttä. Jutellaan sen jälkeen lisää turhia jäykistelemättä ja suunnitellaan yhdessä paras kokonaisratkaisu yrityksesi taloushallintoa varten.

Jätä tarjouspyyntö

Käytä tarjouslaskuria


Täytä oheinen lomake, niin saat välittömästi suuntaa antavan kustannusarvion palveluidemme kuukausi- ja vuosikuluista yrityksellesi.

Täytä lomake
Soita tai laita viesti!


Arvostatko henkilökohtaista kontaktia? Mikan kanssa on helppo jutella, rennon asiallisesti!

010 666 2701
mika(at)tilitoimistopulkkinen.fi
WhatsApp 050 567 9530