Pohjanmaan Erikoislattioiden toimitusjohtaja Jesse Rannankari kertoo sähköisen taloushallinnon olevan pirun hyvä ja helpottavan yrittäjän elämää.
Pohjanmaan Erikoislattioiden toimitusjohtaja Jesse Rannankari kertoo sähköisen taloushallinnon olevan pirun hyvä ja helpottavan yrittäjän elämää.

Yli miljoona neliötä pinnoitettua lattiaa - sähköisen taloushallinnon edut näkyvät reissutöissä


- Tähän alaan ei ole koulua olemassakaan ja muutoksia tulee nopeasti. Työntekijällä pitää olla älliä päässä, ettei tule virheitä, sillä huolimattomuus maksaa paljon, Pohjanmaan Erikoislattioiden yrittäjä ja toimitusjohtaja Jesse Rannankari kertoo alastaan.

Julkaistu 31.05.2018

Pohjanmaan Erikoislattiat on pinnoittanut Suomessa ja Pohjoismaissa jo yli miljoona neliötä. Yritys urakoi lattiapinnoituksia pääsääntöisesti teollisuuteen ja pienissä määrin myös yksityisille. Tutuksi ovat tulleet mm. elintarvike- ja kemianteollisuuden lattiat sekä ravintoloiden keittiöt ja lääketehtaat, jotka kaikki tarvitsevat kestävää lattiapintaa – eikä tyylikkyydestäkään haittaa ole.

Kilpailu alalla on kovaa ja kiristyy koko ajan, vaikka työ vaatii vahvaa erikoisosaamista. Työtä tehdään urakka kerrallaan ja urakka voitetaan hyvällä maineella, huippuosaamisella sekä vakuuttavilla referensseillä.

- Nykyään suurin osa urakoista on lähellä, noin 200 kilometrin säteellä Kokkolasta. Tuorein iso urakka on ollut suuri kalanjalostuslaitos Savonlinnassa, missä kolmen kuukauden aikana teimme lattiat kaadoista lähtien valmiiseen pintaan asti, Rannankari kertoo.

KalaValtasen tehtaan lattia Porissa kiiltää komeasti! Kuva Ville Hyytinen.
KalaValtasen tehtaan lattia Porissa kiiltää komeasti! Kuva Ville Hyytinen.


Loman jälkeinen paperivuori katosi


Pohjanmaan Erikoislattioiden yrittäjinä toimivat Jesse Rannankari ja työpäällikkö Juha Annala, lisäksi yrityksellä on neljä työntekijää. Tilitoimisto Pulkkinen on ollut yrityksen tilitoimistokumppanina koko Rannankarin yrittäjäajan.

- Meillä ei ole ollut mitään ongelmia Pulkkisen kanssa. Jos tietoa tarvitaan, sitä saa aina ja hommat hoidetaan oikein, Rannankari summaa.
Reilu vuosi sitten Pohjanmaan Erikoislattiat otti käyttöön sähköisen taloushallinnon järjestelmän Procountorin, joka on käytettävissä pilvipalveluna kaikkialla. Reissutyöt ovat yrityksen arkea, joten sähköiset palvelut ovat helpottaneet yrityksen taloushallinnosta vastaavan Rannankarin elämää merkittävästi.

- Olen tykännyt älyttömästi sähköisestä taloushallinnosta, se on pirun hyvä. Aiemmin työmailla kulkiessa laskin tarjouksia iltaisin hotellilla ja maksoin laskuja toimistolla viikonloppuna. Parin viikon reissulta laskuja saattoi kertyä paljonkin ja samoin omien laskujen kirjoittamista. Nyt käytössä on superhyvä sovellus, jolla voi hyväksyä laskut puhelimella.

Pohjanmaan Erikoislattioiden tekemä lattia Kokkolan Rolls-Roycen tehtaalla. Kuva Ville Hyytinen.
Pohjanmaan Erikoislattioiden tekemä lattia Kokkolan Rolls-Roycen tehtaalla. Kuva Ville Hyytinen.


Rannankari naurahtaa, että yrittäjä on töissä aina, vaikka lähtisi kuinka kauas konttorista tai työmaasta. Siksi hänelle on tärkeää, että lomareissullakin voi hoitaa taloushallinnon asioita.

- On paljon helpompaa olla, kun lomalta palatessa ei ole paperivuorta pöydällä odottamassa.

Pohjanmaan Erikoislattioiden toimistolta on reilut 200 metriä matkaa Tilitoimisto Pulkkisen konttorille. Yrittäjät istahtavat neljästä kuuteen kertaan vuodessa Pulkkisen kanssa katsomaan talousasioita yhdessä läpi.

- Yrittäjä osaa kyllä oman työnsä ja juttunsa, mutta yrittäjänä pitäisi osata vähän kaikkea. Paperihommia on niin paljon Suomessa, että niihin tarvitaan tilitoimistolta neuvoa ja vinkkejä.

Tilitoimisto Pulkkiseen Rannankari on ollut tyytyväinen ja voi hyvillä mielin suositella Pulkkista myös muille yrityksille.

Katso Jessen napakka haastattelu:


Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Mitkä palveluistamme kiinnostavat sinua erityisesti? Ota yhteyttä tai pyydä tarjous. Vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Ota yhteyttä Pyydä tarjous