Tilitoimisto Pulkkisen toimitusjohtaja Mika Pulkkinen rohkaisee pohtimaan, voiko toimimaton tilitoimistosuhde olla yrityksen menestyksen hidasteena.
Tilitoimisto Pulkkisen toimitusjohtaja Mika Pulkkinen rohkaisee pohtimaan, voiko toimimaton tilitoimistosuhde olla yrityksen menestyksen hidasteena.

Milloin kannattaa vaihtaa tilitoimistoa?


Tekeekö tilitoimistosi vain pakollisen, mutta ei osaa katsoa kokonaiskuvaa? Tilitoimiston vaihtoa kannattaa miettiä siinä vaiheessa, jos nykyinen tilitoimistosi on yrityksen kasvun esteenä tai aiheuttaa liiketoiminnalle liian suuria riskejä. Vaihto on ajankohtainen myös silloin, jos nykyisessä tilitoimistosuhteessa on ongelmia. Tilitoimiston on pystyttävä antamaan näkemys siitä, miten yrityksesi liiketoimintaa voisi talouden näkökulmasta kehittää.

Julkaistu 19.04.2024

Jos vaihtaminen on käynyt mielessä, löytyy taustalta usein syitä, miksi vaihtamista on pohdittu.

Tekeekö tilitoimistosi vain pakollisen, mutta ei osaa katsoa kokonaiskuvaa? Tuleeko virheitä luvattoman paljon? Tuntuuko sinusta siltä, että yrityksesi hukkuu asiakkaiden massaan ja olet tilitoimistolle vain pakollinen paha?

— Tilitoimistoa kannattaa vaihtaa heti siinä vaiheessa, jos asiat eivät suju nykyisen tilitoimistokumppanin kanssa, Tilitoimisto Pulkkisen toimitusjohtaja Mika Pulkkinen kertoo.

Huono tilitoimistokumppanuus voi olla yrityksen menestymisen hidasteena, kun taas parhaimmillaan tilitoimisto on mukana sparraamassa liiketoiminnan kasvua.

— Asiakkaan tarpeiden mukaan seuraamme joskus tiiviistikin yrityksen lukujen kehitystä. Ajan tasalla olevat luvut auttavat usein päätöksenteossa silloin, jos yrityksellä on reaaliaikainen kirjanpito. Näin annamme yritykselle hyvät eväät kasvuun, Mika jatkaa.Tilitoimiston vaihtamista kannattaa harkita, jos


  1. haluat vaihtaa nykyisen tilitoimiston isompaan hallitaksesi yrityksesi kasvuun ja liiketoimintaan liittyviä riskejä
  2. et saa nykyisessä isossa tilitoimistoketjussa oikein mitoitettua, henkilökohtaista ja joustavaa palvelua


Voit myös testata tilitoimistosuhteesi, jos olet epävarma tilitoimistosuhteesi tilasta.
Onko yrityksesi talous yhden kirjanpitäjän varassa?


Joskus isommatkin yritykset luottavat kirjanpitonsa yhden hengen tilitoimiston varaan. Tällainen tilanne voi olla yritykselle valtava riski. Mika Pulkkinen kertoo esimerkin siitä, millaisia henkilöriskejä yhden hengen yrityksissä voi olla.

— Meille tuli yksi suuri asiakas, jonka kirjanpitäjä oli sairastunut äkillisesti. Me otimme kirjanpidon nopeasti haltuun, jotta pystyimme turvaamaan yrityksen toiminnan häiriöttömän jatkumisen.

Kasvuvaiheessa olevalle yritykselle voi olla hyödyllistä vaihtaa yhden hengen tilitoimistosta isompaan tilitoimistoon, joka pystyy antamaan asiantuntevaa talousneuvontaa ja veroneuvontaa.


Hukkuuko yrityksesi massaan ja kirjanpitäjät vaihtuvat?


Suomessa isot tilitoimistoketjut ovat viime vuosina ostaneet pienempiä toimistoja pois markkinoilta. Asiakkaiden näkökulmasta katsottuna tämä on aiheuttanut ongelmia muun muassa asiakaspalvelussa. Mika Pulkkinen on kuullut lukemattomia tyytymättömien asiakkaiden tarinoita.

— Usein taustalla on tyytymättömyys ja kommunikoinnin puute. Kysymyksiin tulee vastauksia hitaasti, jos ollenkaan. Kirjanpitäjä vaihtuu vuosittain ja virheitä tehdään valtavasti, kun uusien kirjanpitäjien työtä ei kukaan valvo.

Isommatkin muutaman miljoonan liikevaihtoa tekevät yritykset hukkuvat helposti ison tilitoimiston massaan, eikä kukaan paneudu asiakkaan asioihin kokonaisvaltaisesti.

Annika, Saara, Felicia sekä muut Pulkkisen työntekijät tekevät sujuvaa yhteistyötä, jotta asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua.
Annika, Saara, Felicia sekä muut Pulkkisen työntekijät tekevät sujuvaa yhteistyötä, jotta asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua.Henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua


Pulkkisen toimintaa ohjaa ajatus, että tilitoimiston tarkoitus on auttaa asiakasyritystä menestymään. Tilitoimisto Pulkkisella on kahdeksan työntekijää ja toimitusjohtajan kynnys on matala. Asiakkaat ovat tuttuja ja ammattitaitoa jaetaan työkavereiden kesken.

Pulkkisen asiantuntemus muodostuu vankasta kokemuksesta. Mika Pulkkinen on ollut alalla reilusti yli 20 vuotta, joten tietotaito on kehittynyt tekemisen ja oppimisen kautta.

Tahtotilamme on, että yritykselläsi menee hyvin.


Paranisiko vaihtamalla?


Testaa tilitoimistosuhteesi ja mieti miltä tuntuisi, jos kumppaninasi olisi välittävä, huolehtiva ja asiantunteva tilitoimisto, jonka kanssa asioiminen on rennon mutkatonta?

Jaa verkostollesi
Etsitkö hyvää tilitoimistoa?


Jos tilitoimiston valinta on ajankohtainen asia, voimme auttaa
sinua useammalla tavalla. Valitse alta sinulle sopivin tapa.

Jätä tarjouspyyntö


Jätä meille tarjouspyyntö ja otamme sinuun yhteyttä. Jutellaan sen jälkeen lisää turhia jäykistelemättä ja suunnitellaan yhdessä paras kokonaisratkaisu yrityksesi taloushallintoa varten.

Jätä tarjouspyyntö

Käytä tarjouslaskuria


Täytä oheinen lomake, niin saat välittömästi suuntaa antavan kustannusarvion palveluidemme kuukausi- ja vuosikuluista yrityksellesi.

Täytä lomake
Soita tai laita viesti!


Arvostatko henkilökohtaista kontaktia? Mikan kanssa on helppo jutella, rennon asiallisesti!

010 666 2701
mika(at)tilitoimistopulkkinen.fi
WhatsApp 050 567 9530