Janika Hotakainen hoitaa Palkka-apu Oy:n toimitusjohtajan hommia Italian lämmöstä käsin.
Janika Hotakainen hoitaa Palkka-apu Oy:n toimitusjohtajan hommia Italian lämmöstä käsin.

Kumppanuus osaavan tilitoimiston kanssa toi rauhallisuuden Palkka-apu Oy:n yritystoimintaan


Palkka-apu Oy tekee palkkahallintoa alihankintana tilitoimistojen asiakkaille. Toimitusjohtaja Janika Hotakainen kyseli pari vuotta sitten tarjouksia kirjanpidosta facebookin asiantuntijaryhmässä. Tarjouksia tuli parikymmentä, joista Tilitoimisto Pulkkinen erottui heti edukseen.

Julkaistu 06.10.2023

Janika Hotakainen toivoi tilitoimiston kumppanuudelta syvempää asiantuntijuutta ja neuvoja muun muassa osinkojen jakamiseen ja verosuunnitteluun.

— Mikan (Pulkkinen) kanssa meillä synkkasi heti ja olen ollut todella tyytyväinen saamaani palveluun. Näiden puolentoistavuoden aikana olen saanut jokaiseen kysymykseen vastauksen puolen tunnin sisällä, Hotakainen kiittelee.

Vetelin seudulta kotoisin oleva Hotakainen halusi mielellään tilitoimiston kotiseudun suunnilta, koska sähköisen kirjanpidon ansiosta sijainnilla ei ole merkitystä. Hotakainen itse asuu ja työskentelee Italiasta käsin.


Apua osakeyhtiön perustamiseen


Yhteistyö Pulkkisen kanssa alkoi vuoden 2022 alussa. Janika Hotakainen halusi liiketoiminnan kasvun myötä perustaa osakeyhtiön silloisen toiminimen tilalle. Toiminimi laitettiin Pulkkisen kanssa yhteistyössä kansiin ja uuden osakeyhtiön perustamisen Janika halusi luovuttaa täysin Pulkkisen haltuun.

— Vaikka jotain tiedän asiasta, en halunnut omaa aikaani käyttää tietojen etsimiseen, vaan halusin luottaa koko homman asiantuntijan haltuun.

Kirjanpito on naiselle jossain määrin tuttua, mutta hän halusi ehdottomasti rinnalle osaavan kumppanin. Nainen harmittelee, että aloittelevana yrittäjänä hoiti kirjanpidon itse ja kuvitteli säästävänsä pitkän pennin.

— Olen sitä mieltä vahvasti, että jokainen pysyköön lestissään. Se tuo valtavaa rauhallisuutta yritystoimintaan, kun taustalla on oikea tilitoimisto hoitamassa asioita, Hotakainen painottaa.


Palkka-apu Oy tilitoimistojen kumppanina


Palkka-apu Oy on palkanlaskennan kumppani, joka toimii yhteistyössä tilitoimistojen kanssa. Työntekijöitä yrityksessä on yhteensä 13 alihankkijat mukaan lukien. Työ on vapaata niin liikkumisen kuin aikataulujen puitteissa. Yrityksellä ei ole toimistotiloja, esimerkiksi toimitusjohtaja Hotakainen työskentelee Italiasta käsin. Nainen on tehnyt etätöitä jo 12 vuoden ajan.

— Taloushallinnossa on tätä päivää, että paikalla ei ole merkitystä. Kymmenen vuotta sitten postimerkkejä meni vielä huomattavasti enemmän, mutta tänä päivänä postittaminen on marginaalista.

Alalla on kova pula tekijöistä ja Palkka-apu Oy haluaakin omalta osaltaan huolehtia työntekijöiden jaksamisesta. Hektisellä alalla on paljon loppuun palaneita tekijöitä.

— Olen sitä mieltä, että ala pitää rauhoittaa ja antaa vapauksia ja joustoa työntekijälle. Muutoin meillä ei ole kymmenen vuoden päästä tekijöitä.

Palkanlaskennassa työkuorma ei ole tasainen, vaan välillä on piikkejä, jolloin työt on tehtävä aikataulujen puitteissa. Muuna aikana Hotakaisen mukaan joustotunnit ja ylityötunnit pitäisi saada pidettyä pois, jotta työkuorma säilyy tasaisena.

— Kesälomalla kehotin omia työntekijöitä laittamaan koneet kahdelta kiinni ja nauttimaan perheen kanssa kesäpäivästä, Hotakainen kertoo.

Asiakkaan sijainnilla ei ole väliä, Paula Thodénilta yhteydenpito hoituu kivuttomasti myös puhelimella ja sähköpostilla.
Asiakkaan sijainnilla ei ole väliä, Paula Thodénilta yhteydenpito hoituu kivuttomasti myös puhelimella ja sähköpostilla.Kirjanpitäjä hoitaa hommat aikataulussa


Tilitoimisto Pulkkisen Paula Thodén hoitaa Palkka-apu Oy:n kirjanpidon. Onko kirjanpitäjälle merkitystä, käykö asiakas toimiston ovella vai lähettää sähköpostia Italian lämmöstä?

— Perinteinen kontakti tässä jää pois, mutta se ei hankaloita työn tekoa. Hommat hoituvat sujuvasti siitä huolimatta. Muutaman kerran ollaan soiteltu ja muutoin asiat hoituvat sähköpostin välityksellä. Yhteistyö sujuu mukavasti, Paula kertoo.

Janika Hotakainen on samaa mieltä yhteistyön toimivuudesta ja kertoo olevansa erittäin tyytyväinen asiakas.

— Koko ajan on näiden kahden vuoden ajan ollut rauhallinen olo siitä, että kaikki hoituu ja kaikki on hoidettu. Eniten arvostan nopeaa reagointia asioihin ja arvostan myös sitä, että saan kuittauksen, kun hommat on hoidettu. Koskaan ei ole ollut sellaista ajatusta, että en vaikkapa loma-aikoina saisi ketään kiinni, Hotakainen kertoo.

Kesälomalla kävikin niin päin, että Pulkkiselta oltiin aktiivisia kirjanpidon suhteen.

— Yritin pitää kesällä meidän aikatauluista tiukasti kiinni, mutta Janika vastasi, että nyt hän haluaa pitää lomaa ja kirjanpitoasiat saavat odottaa, Paula nauraa.

Jaa verkostollesi
Etsitkö hyvää tilitoimistoa?


Jos tilitoimiston valinta on ajankohtainen asia, voimme auttaa
sinua useammalla tavalla. Valitse alta sinulle sopivin tapa.

Jätä tarjouspyyntö


Jätä meille tarjouspyyntö ja otamme sinuun yhteyttä. Jutellaan sen jälkeen lisää turhia jäykistelemättä ja suunnitellaan yhdessä paras kokonaisratkaisu yrityksesi taloushallintoa varten.

Jätä tarjouspyyntö

Käytä tarjouslaskuria


Täytä oheinen lomake, niin saat välittömästi suuntaa antavan kustannusarvion palveluidemme kuukausi- ja vuosikuluista yrityksellesi.

Täytä lomake
Soita tai laita viesti!


Arvostatko henkilökohtaista kontaktia? Mikan kanssa on helppo jutella, rennon asiallisesti!

010 666 2701
mika(at)tilitoimistopulkkinen.fi
WhatsApp 050 567 9530