Moni yllättyy, kun kuulee Tilitoimisto Pulkkisen kirjanpitäjän Heidi Luokkalan tekevän kaiken työnsä etänä ja sähköisesti.
Moni yllättyy, kun kuulee Tilitoimisto Pulkkisen kirjanpitäjän Heidi Luokkalan tekevän kaiken työnsä etänä ja sähköisesti.

Joka päivä etätöissä – kirjanpitäjäsi voi tehdä kaiken työn etänä


Hyvän tilitoimiston ei tarvitse olla yrityksen kotinurkilla tai edes samassa kaupungissa. Sähköisen taloushallinnon ansiosta henkilökohtaista ja asiantuntevaa tilitoimistopalvelua voi saada jopa satojen kilometrien päässä olevalta tilitoimistolta.

Tällä ajatuksella toimii Tilitoimisto Pulkkinen, jonka yksi omista työntekijöistäkin tekee kaiken työnsä etänä ja vapaasti liukuvalla työajalla.

Julkaistu 27.06.2018

- Minulla ei ole työaikaa, joten voin suunnitella työpäivät asiakkaiden tarpeiden ja omien toiveiden mukaan. Talvella saatan käydä keskellä päivää valoisaan aikaan retkiluistelulla ja jatkaa töitä vaikka kymmeneltä illalla. Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on helpottunut tosi paljon, koska voin tehdä töitä silloin kun olen tehokkaimmillani, Tilitoimisto Pulkkisen kirjanpitäjä Heidi Luokkala kertoo.

Luokkala tekee kaiken työnsä etätyönä kotoa käsin. Hän aloitti Pulkkisella työt kirjanpitäjänä noin vuosi sitten ja vaikka hänellä on välillä ikävä toimiston rentoa työporukkaa, ei töiden tekeminen vaadi samalla paikkakunnalla tai aina edes samassa maassa olemista.

Eikä säännöllisellä työajallakaan ole niin suurta merkitystä, kun sovitut työt hoidetaan ajallaan ja asiakkaat ovat palveluun tyytyväisiä. Luokkalan työviikko perustuu tuntikirjanpitoon ja työviikon tuntimäärät voivat vaihdella. Usein työpäivä syntyy lyhemmistä pätkistä päivän mittaan."
Täällä on niin loistava työporukka,
että välillä sitä kaipaa.Tunnollisena luonteena itsenäinen etätyöskentely on Luokkalalle luontevaa, mutta vaatii kykyä johtaa itseään.

- Etätyöskentelyssä luottamus työntekijän, työnantajan ja asiakkaiden välillä on erittäin tärkeää. Kirjaan aina tarkasti, mille yritykselle teen päivän aikana töitä. Kunhan on vain toimiva netti käytössä, niin ei ole mitään ongelmia ja voin tehdä tehokkaasti töitä itselle sopivaan rytmiin.

Tilitoimisto Pulkkista Luokkala pitää erinomaisena työpaikkana, koska jokainen työntekijä on oman alansa huippuasiantuntija ja työyhteisössä on hyvä rento ilmapiiri.

- Meillä on erittäin asiantuntevat työntekijät. Meidän toimistolle voi myös koska tahansa kävellä sisään tai voi soittaa ja kysyä neuvoa.

Tilitoimisto Pulkkisen kirjanpitäjä Heidi Luokkala kertoo, että taukojen pitäminen saattaa etätyössä unohtua. Siksi välillä on tärkeää pysähtyä, juoda kuppi kahvia ja palata sen jälkeen työn pariin.
Tilitoimisto Pulkkisen kirjanpitäjä Heidi Luokkala kertoo, että taukojen pitäminen saattaa etätyössä unohtua. Siksi välillä on tärkeää pysähtyä, juoda kuppi kahvia ja palata sen jälkeen työn pariin.


Paras tunne hyvin hoidetusta työstä


Taloushallinnon tradenomiksi opiskellut Luokkala on toiminut aiemmin pankkialalla, viennissä, ostajana ja ostoreskontran hoitajana sekä yrityksen sisäisenä taloushallinnon asiantuntijana.

Aiemmat työkokemukset auttavat ymmärtämään asiakkaiden taloutta syvällisesti.

- Pääsääntöisesti hoidan noin kymmenen asiakkaan kirjanpitoa, mutta toisissa on enemmän työtä kuin toisissa. Tätä työtä tehdään asiakkaiden takia ja paras tunne tulee siitä, kun asiakas on tyytyväinen, Luokkala kertoo.

Tilitoimisto Pulkkisen työntekijäksi Luokkala tuli toimitusjohtaja Mika Pulkkisen pyynnöstä. Sähköinen taloushallinnon järjestelmä Procountor oli Luokkalalle tuttu jo aiemmasta työstä, joten se oli helppo ottaa käyttöön Pulkkisellakin.

- Olimme tuttuja Mikan kanssa edellisen työpaikan kautta. Mietin puhelun jälkeen, että jos kotiin soitetaan ja pyydetään töihin, niin silloin pitää tarttua tilaisuuteen!

Nyt Luokkalan työarkeen kuuluu jatkuva puhelinyhteys Tilitoimisto Pulkkisen konttorille. Arjen työasioita sovitaan puheluissa, sähköposteissa ja WhatsApp-viesteillä. Säännöllisin väliajoin Luokkala vierailee Kokkolan toimistolla, että pääsee näkemään työkavereitaan.

- Täällä on niin loistava työporukka, että välillä sitä kaipaa. Minusta meillä on tosi hyvä asenne töissä, tärkeintä on hoitaa työt hyvin ja pitää huolta siitä, että omat ihmiset viihtyvät töissä ja että asiakkaat ovat tyytyväisiä.